середа, 20 квітня 2016 р.

Вивчаємо українську літературу

Завдання для учнів 9 класу.
Готуючись до уроку з теми "ЛІТЕРАТУРА ХХ ст. — МИСТЕЦТВО ОНОВЛЕНИХ ТРАДИЦІЙ І СМІЛИВОГО НОВАТОРСТВА", пригадати вивчене раніше з
історії України, української літератури і заповнити таблицю в робочому зошиті.
У коментарях дати відповідь на запитання: які твори української літератури, вивчені в попередніх класах, вам запам'яталися більше і чому?
Перегляньте презентацію з теми.

7 коментарів:

  1. Мені найбільше запам'ятався твір Віктора Близнеця "Звук павутинки". Він має заворожуючу назву і не менш цікавий зміст. Читаючи твір, я поринув у дивовижний світ краси та мрій, зустрівся з наївною добротою та щирістю. «Звук павутинки» навчив мене, що треба цінувати диво і красу світу, вміти їх помітити, відкрити для себе.

    ВідповістиВидалити
  2. Найбільше мені сподобалась героїко-романтична повість Андрія Чайковського "За сестрою".Прочитавши я зрозуміла,що тільки любов до рідної землі,батьківської домівки,тільки сила волі,цілеспрямованість,дружня завзятість допоможе подолати будь-якого ворога заради щастя, радості,миру в кожній українській оселі.

    ВідповістиВидалити
  3. З усіх прочитаних творів у попередніх класах, мені найбільше запам'яталася повість Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки". Це досить таки реалістичний твір з хорошим гумором. Весела і дотепна повість В.Нестайка розповідає про вірну хлоп'ячу дружбу,про фантазії,мрії,витівки двох хлопців - Яви та Павлуші. Проте найбільше мене вразили характери героїв, які мають добрі серця й у вирішальні хвилини виявляють свою доброту,креативність,милосердя і сміливість.

    ВідповістиВидалити
  4. Ліна Костенко-це наша сучасниця, яка продовжує писати неймовірні твори сповнені глибокого змісту...Одним із моїх улюблених став вірш "Крила", основна ідея якого заключається в тому, щоб закликати нас до духовного багатства. Адже людині, щоб злетіти в небо не обов'язково мати крила за спиною, достатньо розкрити свій талант і пізнати те, що окриляє саме Вас!

    ВідповістиВидалити
  5. Мене вразила повість "Дорогою ціною" Михайла Коцюбинського. Тут зображена неймовірна історія кохання Остапа і Соломії, які тікають від пана, щоб створити свою сім'ю на вольній землі...Смерть героїні вражає чітача, проте у житті не без горя, і ніколи не знаєш де саме обірветься твоє життя

    ВідповістиВидалити
  6. Мені сподобався твір Михайла Коцюбинського "ДОРОГОЮ ЦІНОЮ". Я була вражена героями твору — величними, красивими, волелюбством Остапа й Соломії та їхнім великим коханням, попри їх трагічну долю. Також сподобався красень Остап, він не зібрав і не повів хоробрі козачі полки на лютих панів.(Влада Єременко)

    ВідповістиВидалити
  7. Твір Олекси Стороженка "Скарб" дуже вразив мене.Образи ледарів відомі нам ще з народних казок та пісень. Зазвичай сама доля карає ледарів, вчить їх, змушує змінити свій спосіб життя та ставлення до інших. Протягом усього твору я чекав, коли ж Павлу хоть раз не пощастить, коли життя покарає його і він збагне, що потрібно щось змінити в своєму житті. Прочитавши цей твір я зрозумів, що потрібно докласти багато зусиль щоб дійти до своєї мети, а не чекати дива.(Федоровський Руслан)

    ВідповістиВидалити